Kainuun Insinöörit 01/2024: Uusi vuosi ja päivitetty hallitus

24.1.2024

Niinkuin ehkä jo mainittukin, niin männävuosi oli sellaista haipakkaa, että päätettiin hieman kasvattaa Kainuun Insinöörien hallitusta. Eikä nyt puhuta pelkästään joulusuklaan tuomista lisäkkeistä, vaan saimme iloksemme aloittaa tämän vuoden hallitustyöskentelyn kaksi hallituslaista ja yksi aktiivijäsen isommalla kokoonpanolla!

Nyt kun Kainuussakin on ylitetty viidensadan jäsenen rajapyykki, niin myös vastuuta on saatu lisää. Tämän johdosta hallituksen vastuualueisiin on lisätty tälle vuodelle HED-vastaavan hommat. Vaan mikä ihme se sellainen HED-vastaava sitten on? Tietoala.fi sivuston mukaan HED on lyhenne sanasta henkilöedustaja. Meidän näkökulmasta tämä tarkoittaa sitä, että Kainuun Insinöörien tehtäviin kuuluu muun muassa Kainuun alueen teknisten alojen henkilöstöedustajien, kuten luottamushenkilöstön tukeminen ja verkostoittaminen.

Vastuuhommien lisäksi tarkoituksena on myös jatkaa erilaisten tapahtumien järjestämistä Kainuun alueella. Yritysvierailut ja tapahtumat polkaistaan käyntiin helmikuussa ja mahdollisimman monta teidän toiveistanne pyritään toteuttamaan pitkin vuotta.


Kainuun Insinöörien hallitus 2024 järjestäytyi tällä kertaa seuraavanlaisesti:

  • Jyrki Pesonen, puheenjohtaja
  • Mari Niskanen,varapuheenjohtaja
  • Aino Sorvo, rahastonhoitaja
  • Petri Pulkkinen, sihteeri
  • Maarit Ojavuo, HED-vastaava (työmarkkinavastaava)
  • Janne Romppainen, kokousvastaava
  • Sami Karjalainen, jäsentiedusteluinsinööri
  • Minna Mäntykenttä, tiedotus- ja viestintävastaava
  • Teemu Heikkinen, hallituksen jäsen
  • Jani Haaranen, opiskelija/alumniyhteyshenkilö, aktiivijäsen
  • Joonas Karjalainen, aktiivijäsen
  • Kari Matilainen, aktiivijäsen

Vielä (ainakin kerran) oikein mahtavaa alkanutta vuotta, nappaa tästä tulevien tapahtumien päivät kalenteriin:


6.2. Yhteinen ulosmarssi

Insinööriliitto on mukana Akavan ulosmarssissa tiistaina 6.2. ja tämän johdosta myös Kainuun Insinöörit osoittavat tukensa ulosmarssiville jäsenille järjestämällä vapaamuotoisen tilaisuuden Bar Tutussa.

Paikalta löydät keskustelukaveriksi ainakin Kainuun Insinöörien hallituksen edustuksen, sekä Insinööriliiton Pohjois-Suomen alueasiamies Mikko Sormusen.

Ulosmarsseilla Akava protestoi osaa hallituksen työelämätoimia vastaan. Akava on useita kertoja yrittänyt käynnistää aitoja neuvotteluita asioista, mutta niitä ei ole aloitettu.

Tapahtumaan voi tulla ilman ilmoittautumista, mutta Kainuun Insinöörit tarjoaa kaikille ennakkoon ilmoittautuneille kahvin, keskustelun painikkeeksi.

Ilmoittautuminen tapahtumaan tästä


8.2. Uusien jäsenten ilta

Kaikki vuonna 2023 Kainuun Insinööreihin liittyneet jäsenet, saatte lähiaikoina kutsun yhteiselle tervetuliais illalliselle, joten seurailkaahan sähköpostia.


9.-11.2. Laskiaisen kuvakisa

Kainuun Insinöörit järjestää Instagramin puolella laskiaisen kunniaksi kuvakisan ja arvonnan. Tästä tiedotetaan lisää luonnollisesti Instagrammin puolella. Otahan meidän insta seurantaan, mikäli et ole vielä ”follannut” » @kainuuninsinoorit


Kuukauden nosto:

Voisi sanoa, että nyt eletään jonkunasteista lakkokevättä, joten muistahan käydä tarkistamassa erityisesti sekä sähköposti- että työnantajatietosi Insinööriliiton jäsensivultasi! Tämä on ainoa tapa, jolla voimme olla juuri oikeisiin henkilöihin yhteydessä, mikäli tulee uutta juuri sinun työpaikkaasi koskevaa asiaa, josta haluamme sinua tiedottaa.



Insinööriopiskelijoiden menovinkit:

24.1. KaIOn kanssa kapakkiin

  • Kuukausittainen ja perinteikäs opiskelijoiden järjestämä bubivisailu Bar Narniassa kello 18 eteenpäin. Myös ”aikuiset inssit” ovat aina tervetulleita mukaan visailemaan! Vuoden lopussa eniten pisteitä kerännyt joukkue palkitaan ruhtinaallisesti.

Insinööriliiton asiaa:

Lisätietoa ulosmarssista täältä 

Ja Akavan sivuilla vielä UKK aiheesta

Huom! Kainuun Insinöörien järjestämän yhteisen ulosmarssitilaisuuden jälkeen on hyvä jatkaa liiton järjestämään Työmarkkinakiekko -tilaisuuteen, vink vink!

6.2. Työmarkkinakiekkoa Kajaanissa » ilmoittaudu