Kainuun Insinöörit 02/2024: Ulosmarssin kautta laskiaismäkeen

19.2.2024

Kainuun Insinöörien järjestämässä ulosmarssitapahtumassa päästiin vaihtamaan päivän polttavia kuulumisia jäsenistön, sekä Pohjois-Suomen alueasiamies Mikko Sormusen kanssa. Sloganeita ja lentäviä lauseitakin tapahtumalle mietittiin, kuten "Kenen joukoissa seisot, kun seisot Bar Tutun tiskillä", mutta vielä ei ruvettu t-paitoja ja kangaskasseja teettämään. 

Katsotaan mihin suuntaan tämä "lakkokevät" kehittyy, mutta Kainuun Insinöörien agendalla ei ole kuitenkaan keskittyä toitottamaan tuutista politiikkaa. Jos nyt kuitenkin tunnet hienoisen politiikkakärpäsen puraisseen, tai haluaisit muuten vaan lähteä ottamaan selvää, että mitä ne siellä Arkadianmäellä oikein tuusaa, niin meillä on sinulle hyviä uutisia. Kainuun Insinöörit järjestää toukokuussa vierailun Eduskuntaan! Mikäli et halua sekaantua politiikkaan sen kummemmin, niin ajattele tätä mahdollisuutta eeppisenä yritysvierailuna.

Jos et vielä lukenut meidän puheenjohtaja Jyrkin mietteitä lakkotoimista, niin paas lukien Kainarista ja Yleltä.

Kevätaurinkokin alkaa kuikistella pilven takaa ja laskiaispullan tuoksuisen insinöörin katse suuntautuu jo hiihtolomaa kohti. Tänäkin vuonna Kainuun Insinöörit järjestää perinteisen hiihtolomaulkoilun ja muutamia muitakin tapahtumia on jo saatu kevätpuolen kalenteriin kirjattua. 

Otappa tästä ylös tulevat tapahtumat:


4.-10.3. (viikko 10) Hiihtolomaulkoilu

Jo perinteeksi muodostunut hiihtolomaulkoilu tulee taas! Hommahan menee niin, että kun sinä käyt Kainuun hiihtolomaviikolla (viikko 10) liikkumassa jossakin Kainuulaisessa talviurheilukeskuksessa, niin Kainuun Insinöörit sponsoroi tästä käynnistä 15€, kunhan laitat meille kuvan kuitista viimeistään 17.3. mennessä. Kuitti tulee lähettää sähköpostilla osoitteeseen laskutus@kainuuninsinoorit.fi

Muistathan, että ainoastaan hiihtolomaviikolle sijoittuva kuitti oikeuttaa korvaukseen. Mukavia ulkoiluhetkiä!


18.3. Yhdistyksen kevätkokous

Yhdistyksen kevätkokouksessa käydään läpi edellisen vuoden toimintakertomus, sekä tilinpäätös. Kevätkokous pidetään Hotelli Kajanuksessa (Peerâ) kello 18 alkaen ja jokainen Kainuun Insinöörien jäsen on lämpimästi tervetullut paikalle.


3.4. Etikettikoulutus

Oletko koskaan miettinyt, mitä ihmettä niillä kaikilla haarukoilla ja veitsillä tehdään hienolla illallisella? Entäs mitä tarkoittaa pukukoodissa smart casual tai tumma puku? Kainuun Insinöörien 70-vuotisjuhlat (vuonna 2026) lähestyvät kovaa vauhtia. Niimpä haluammekin aloittaa juhliin valmistautumisen jo hyvissä ajoin ja käydä hieman sivistämässä paatuneimpiakin hallituksen jääriä. Mikäli saamme sankan joukon osanottajia mukaan, niin suunnitellaan ensivuodelle sitten harjoitusillallinen, jossa päästään testaamaan opittuja taitoja käytännössä. Ilmoittautuminen ja lisätietoa on luvassa, joten seurailehan tiedottamista.


7.5. Vierailu Eduskuntaan

Kuten jo introssa lupailtiin, niin Kainuun Insinöörit järjestää keväällä tutustumismatkan, eli ekskursion Eduskuntataloon. Pistä päivämäärä jo hyvissä ajoin ylös, sillä päivä osuu arkiviikolle. Tämä sen vuoksi, että emmehän me tyhjää taloa ja kolkkoja seiniä lähde katsomaan. Lisätietoa tulee heti ja ilmoittautuminen avataan, kunhan saamme kaikki tarvittavat valmistelut tehtyä.


Kuukauden nosto:

Insinööriliitto tekee yhteistyötä etäkoulutuksia tarjoavan koulutusorganisaatio Eduhousen kanssa. Sopimuksen ansiosta kaikilla insinööriliittolaisilla on mahdollisuus osallistua ilman lisäveloitusta satojen eurojen arvoisiin digitaitojen koulutuksiin.

Lisää infoa tästä rahan arvoisesta edusta täältä




Insinööriopiskelijoiden menovinkit:

21.2. KaIOn kanssa kapakkiin

  • Kuukausittainen ja perinteikäs opiskelijoiden järjestämä bubivisailu Bar Narniassa kello 18 eteenpäin. Myös ”aikuiset inssit” ovat aina tervetulleita mukaan visailemaan! Vuoden lopussa eniten pisteitä kerännyt joukkue palkitaan ruhtinaallisesti.

12.-14.4. Insinööriopiskelijapäivät järjestetään tänä vuonna Porissa, tapahtuman nettisivut täällä


Insinööriliiton asiaa:

20.3. Insinööriliiton palkkalounas Kajaanissa » ilmoittaudu