Kainuun Insinöörit 03/2024: Kohti kevättä ja kevätkokousta

12.3.2024

Pohjois-Suomessakin hiihtoloma on lusittu ja katse kääntyy kohti kevään tulevia tapahtumia. Tässä kuussa on vielä vuorossa Kainuun Insinöörien kevätkokous, joka järjestetään Hotelli Kajanuksessa, tervetuloa paikanpäälle! Koska tapahtumia on tulossa melkolailla runsaasti, niin pidetään intro lyhyenä ja mennään suoraan asiaan.

Kevään tulevat tapahtumat järjestetään seuraavasti:


18.3. Yhdistyksen kevätkokous

Yhdistyksen kevätkokouksessa käydään läpi edellisen vuoden toimintakertomus, sekä tilinpäätös. Kevätkokous pidetään Hotelli Kajanuksessa (Peerâ) kello 18 alkaen ja jokainen Kainuun Insinöörien jäsen on lämpimästi tervetullut paikalle.


3.4. Etikettikoulutus

Oletko koskaan miettinyt, mitä ihmettä niillä kaikilla haarukoilla ja veitsillä tehdään hienolla illallisella? Entäs mitä tarkoittaa pukukoodissa smart casual tai tumma puku? Kainuun Insinöörien 70-vuotisjuhlat (vuonna 2026) lähestyvät kovaa vauhtia. Niimpä haluammekin aloittaa juhliin valmistautumisen jo hyvissä ajoin ja käydä hieman sivistämässä paatuneimpiakin hallituksen jääriä. Mikäli saamme sankan joukon osanottajia mukaan, niin suunnitellaan ensivuodelle sitten harjoitusillallinen, jossa päästään testaamaan opittuja taitoja käytännössä.

Etikettikoulutus järjestetään Pekka Heikkisen kahvilan tiloissa ja kouluttajina toimivat Pekkiksen Kaisa Marin, sekä Dressmannilta pukeutumisopastusta tulee antamaan Mikko Heikkinen. Etikettikoulutuksessa tarjoillaan suolainen ja makea kahvipöytä, sekä lasi kuohuvaa (alkoholiton). Koulutukseen ovat tervetulleita myös avecit.

Ilmoittaudu etikettikoulutukseen tästä


20.4. Yhteis sitsit Kajaanin Insinööriopiskelijoiden kanssa

Kun kuukauden alussa on käyty hankkimassa roppakaupalla lisää etikettiosaamista, on se hyvä laittaa heti testiin, toki aluksi hieman vapaamielisemmässä miljöössä. Kainuun Insinöörit järjestävät nimittäin yhteistyössä insinööriopiskelijoiden kanssa yhteiset sitsit! Mikäli sitsien konsepti ei ole tuttu, niin Wikipedia tiivistää aihetta hyvin. Lyhykäisyydessään kyseessä on pohjoismainen akateeminen pöytäjuhla, jonka aikana yleensä syödään, lauletaan juomalauluja ja pidetään puheita. 

Tapahtuman ilmoittautuminen avataan heti, kunhan aikataulut on lyöty lukkoon, jatkoa seuraa ensikuun uutiskirjeessä.


7.5. Vierailu Eduskuntaan

Kainuun Insinöörit järjestää toukokuussa tutustumismatkan, eli ekskursion Eduskuntataloon. Pistä päivämäärä jo nyt ylös, sillä päivä osuu arkiviikolle. Myös ilmoittautuminen kannattaa laittaa samontein vetämään, sillä matkaliput sisältäviä paikkoja on hyvin rajoitetusti.

Eduskuntaan lähdetään tiistaina 7.5. Kajaanin rautatieasemalta klo 6:33 ja paluu takaisin Kajaaniin lähtee samana päivänä klo 19:19 Helsingin rautatieasemalta. Kulkeminen tapahtuu siis junalla ja meno-paluu liput sisältyvät ilmoittautumisen yhteydessä maksettavaan omavastuuseen, niin kauan kuin lippuja riittää. Päivän aikana on tarkoitus käydä lounastamassa yhdessä (sisältyy omavastuuseen), sekä tutustua Eduskuntataloon kuhmolaislähtöisen insinööritaustaisen kansanedustaja Mikko Polvisen opastamana. 

Ilmoittaudu Eduskunnanvierailulle tästä⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Mikäli ilmoittautuminen on kerennyt täyttyä ja haluaisit vielä mukaan, niin voit laittaa kyselyä osoitteeseen hallitus@kainuuninsinoorit.fi


Kuukauden nosto:

Tiesitkö, että Kainuun Insinööreillä on nykyään myös Instagram tili! Sieltä saat muun muassa ajankohtaista tietoa ja päivityksiä tulevista tapahtumista, kyllä näläkämaassakin ollaan ajan hermolla. Otahan meidän insta seurantaan, mikäli et ole vielä ”follannut” » @kainuuninsinoorit



Insinööriopiskelijoiden menovinkit:

13.3. KaIOn kanssa kapakkiin

  • Kuukausittainen ja perinteikäs opiskelijoiden järjestämä bubivisailu Bar Narniassa kello 18 eteenpäin. Myös ”aikuiset inssit” ovat aina tervetulleita mukaan visailemaan! Vuoden lopussa eniten pisteitä kerännyt joukkue palkitaan ruhtinaallisesti.

12.-14.4. Insinööriopiskelijapäivät järjestetään tänä vuonna Porissa, tapahtuman nettisivut täällä

20.4. KaIO + KI yhteis sitsit


Insinööriliiton asiaa:

20.3. Insinööriliiton palkkalounas Kajaanissa » ilmoitt⁠⁠audu