Kainuun Insinöörit 04/2024: Asfaltin päälle

11.4.2024

Lyhyesti piti mutta tulihan tuota asiaa, alkuperäinen tiedote kuvineen ja linkkeineen täällä.

Tulevat tapahtumat seuraavasti:


20.4. Yhteis sitsit Kajaanin Insinööriopiskelijoiden kanssa

Tuntuuko, ettei viimeaikoina ole päässyt ulkoiluttamaan imppulakkia, tai oikeastaan edes kerennyt juuri vaihtaa vapaalle? Ei hätää, sillä nyt ne viimein tulevat, nimittäin Kainuun Insinöörien ja Kajaanin Insinööriopiskelijoiden yhteiset sitsit klo 17 eteenpäin! Näitä on suunniteltu ja odotettu KAUAN, ja viimein odotus palkitaan! Sitsithän ovat perinteisesti opiskelijoiden järjestämä akateeminen pöytäjuhla, jossa on tapana laulaa juomalauluja, pitää puheita ja tietenkin myös juoda ja syödä. Tälläkertaa haluammekin verkostoittaa opiskelijoita sekä "isoja inssejä" vapaammin sitsaamisen merkeissä. Sitsien teemana on stadi vastaan lande, joten voit pukeutua teeman mukaisesti tai korostaa näitä jo valmiiksi löytyviä piirteitä itsessäsi. Lipun hintaan sisältyy purtavaa sekä juotavaa, mutta voit halutessasi ottaa mukaasi täydennystä hyvän maun rajoissa. Mikäli sitsien konsepti ei ole tuttu, niin ei hätää, sillä vähän kuin työnteon, niin paikanpäällä tämänkin oppii parhaiten! Tiedonjanoisille Wikipedia tiivistää aihetta hyvin, mikäli haluaa jo etukäteen tutustua.  

Ennen sitsejä KaIO aloittaa päivän karkaamalla perinteisesti wappuun lakittamalla Elias Lönnrootin patsaan klo 14. Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi myös lakitukseen (ei ilmoittautumista).

Sitsi-tapahtuman ilmoittautuminen täältä! 


27.4. MMA:n kyydissä Kuopioon

MMA Kainuu (Myynnin ja Markkinoinnin Ammattilaiset) järjestää yritysvierailun ja ostosmatkan Kuopioon lauantaina 27.4.2024.

Kainuun insinöörit on kutsuttu mukaan ja voit ilmoittautua osallistujatyypillä "seuralainen" täällä.

Kustannus on 25 EUR per osallistuja ja se koskee Kainuun insinöörien jäseniä sekä heidän seuralaisiaan. ((sis. edestakainen bussimatka Kajaani-Kuopio-Kajaani))

"MMA Kainuu järjestää matkan Kuopioon lauantaina 27.4.2024. Matka suuntautuu ensin Lumoavan korutehtaalle, missä tehdaskierroksen jälkeen mahdollisuus tehdä myös ostoksia. Tämän jälkeen bussi vie meidät Matkukseen. Samaan aikaan Kuopiossa järjestetään Savon Erämessut. Ilmoitathan ilmoittautumisen yhteydessä, mikäli haluat Lumoavan kierroksen ja Matkuksen sijaan jäädä matkan varrella Erämessuille.

Matkalle lähdetään Kajaanista klo 8 ja paluumatkalle lähdetään Matkuksesta klo 17. Tarkempi ohjelma ja aikataulu, lähtöpaikat sekä maksuohjeet lähetetään ilmoittutuneille sähköpostilla lähempänä matkan ajankohtaa.

Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova. Viimeinen ilmoittautumispäivä 17.4.2024."


7.5. Vierailu Eduskuntaan

Kainuun Insinöörit järjestää toukokuussa tutustumismatkan, eli ekskursion Eduskuntataloon. Pistä päivämäärä jo nyt ylös, sillä päivä osuu arkiviikolle. Myös ilmoittautuminen kannattaa laittaa samontein vetämään, sillä matkaliput sisältäviä paikkoja on hyvin rajoitetusti.

Eduskuntaan lähdetään tiistaina 7.5. Kajaanin rautatieasemalta klo 6:33 ja paluu takaisin Kajaaniin lähtee samana päivänä klo 19:19 Helsingin rautatieasemalta. Kulkeminen tapahtuu siis junalla ja meno-paluu liput sisältyvät ilmoittautumisen yhteydessä maksettavaan omavastuuseen, niin kauan kuin lippuja riittää. Päivän aikana on tarkoitus käydä lounastamassa yhdessä (sisältyy omavastuuseen), sekä tutustua Eduskuntataloon kuhmolaislähtöisen insinööritaustaisen kansanedustaja Mikko Polvisen opastamana. 

Ilmoittaudu Eduskunnanvierailulle TÄYNNÄ.

Mikäli Eduskuntavierailu kiinnostaa, niin tiedustelun voi laittaa osoitteeseen hallitus@kainuuninsinoorit.fi, mutta huom! Koska ilmoittautuminen on täynnä, tulee kuljetukset paikanpäälle hoitaa itse.


29.5. Yritysvierailu Terrafame 

Vuoden 2024 yritysvierailut pyörähtävät virallisesti käyntiin Terrafamen yritysvierailulla. Tämä on tehty niinkin helpoksi, että sinulla täytyy vain ilmoittautua tapahtumaan, ja saapua 29.5. klo 16 mennessä Kajaanin matkakeskukselle, josta bussikyyti kuljettaa meidät määränpähän. Onko linja-autossa tunnelmaa? Entäs toimiiko serviisi ja tarjoillaanko virvokkeita? Se selviää vain tulemalla paikan päälle.

Ilmoittautuminen yritysvierailulle tästä.



Kuukauden nosto:

Puheenjohtaja Samu Salo on ottanut kantaa ajankohtaiseen aiheeseen useammallakin foorumilla. Tässä eräs kiteytys.


Insinööriopiskelijoiden menovinkit:

12.-14.4. Insinööriopiskelijapäivät järjestetään tänä vuonna Porissa, tapahtuman nettisivut täällä

17.4. KaIOn kanssa kapakkiin

  • Kuukausittainen ja perinteikäs opiskelijoiden järjestämä bubivisailu Bar Narniassa kello 18 eteenpäin. Myös ”aikuiset inssit” ovat aina tervetulleita mukaan visailemaan! Vuoden lopussa eniten pisteitä kerännyt joukkue palkitaan ruhtinaallisesti.

20.4. KaIO karkaa wappuun Elias Lönnrotin lakituksen merkeissä klo 14 eteenpäin

20.4. Stadi vs. lande KaIO + KI yhteis sitsit klo 17 eteenpäin

22.-30.4. Opiskelijoiden vappu


Insinööriliiton asiaa:

15.5. Insinööriliiton Uraillallinen Kajaanissa » ilmoittaudu